Home
 
Ramazzini
 
Voorgaande onderzoeken
 
Cijfers
 
Instanties
 
Kinderen en zwangere vrouwen
 
Voedingscentrum
 
Alternatief
 
Welles nietes...
 
Actueel
  ASPARTAAM
  Doe mee aan de Aspartaam Thuistest !!!
   Doorvertellen
 Mailinglist
 Links
 Klachten
   Aspartaam thuistest
 Resultaten thuistest
 Uw mening / poll
 Forum
 


Plaats nieuw bericht
Discussies
Eigen ervaringen (68)


Laatste bericht op:
24-07-12


Thuistest (0)


Laatste bericht op:Alles is slecht! (5)


Laatste bericht op:
30-11-12


Tips & alternatief (10)


Laatste bericht op:
07-02-12


Diversen (24)


Laatste bericht op:
13-02-12

 


Datum:
07-02-12 Tips & alternatief
Naam:cora van harten
E-mail:
Website:
je kunt aspartaan vervangen door sacherine of cyclamaat. in de zoetjes en vloeibare zoetstof is dat mogelijk. In frisdrank helaas niet.


Datum:
14-01-11 Tips & alternatief
Naam:eva
E-mail:
Website:
deze tip die ik jullie wil geven is eigenlijk heel simpel en waarschijnlijk vertel ik niets nieuws, maar toch. Ik drink nooit light. gebruik nooit zoetstof, ik vind het gewoon vies smaken. Vruchtensappen drink ik als volgt: 30/50. met andere woorden, 30% sap 50 % water. Voor frisdranken precies hetzelfde. Daar kun je dan bruisend water gebruiken. Ik doe dit al jaren. Als ik een enkele keer ongemengd sap drink, zoals limonade of frisdrank, smaakt het voor mij als suikerstroop. Zo ondraaglijk zoet dat ik me afvraag hoe mensen dat zo kunnen drinken. Ik pleit er dan ook voor dat in gewoon voedsel, of het nu eten of drinken is, zal de helft minder suiker moeten. Want aspartaam is niet ons enige probleem, witte suiker is ons andere probleem. ik daag u allen uit om een willekeurig cakerecept te bakken. If een recept van koekjes. Als het maar zoet is. Het enige wat u veranderd is het suiker gehalte. Doe de helft minder suiker in het gerecht dan het recept voorschrijft. U zult merken dat alle andere smaken zoals noten, (room)boter, rozijnen etc beter tot hun recht komen. In sommige gerechten gaan bijvoorbeeld zowel rozijnen als suiker. Dan kunt u zelfs overwegen om maar 20 procent van de voorgeschreven suikerhoeveelheid toe te voegen, of helemaal geen suiker. Geloof me de eerste tijd dat u minder suiker eet (of drinkt!) zal even wennen zijn, maar daarna zult u gegarandeerd niet meer mét! suiker kunnen!


Datum:
06-05-10 Tips & alternatief
Naam:Wilna en Leo
E-mail:
Website:ookhoek.hyves.nl...
Sinds 15 april 2010 is Stevia in poeder en tabletjes toegelaten op de Europese markt en dus ook in Nederland.Nu is het wachten op een verbod van de andere zoetstoffen zoals o.a. Aspartaam!!!Hulde voor je opzet van deze SiteGroetjes Wilna en Leo.Zie ook: Lekker genieten in de diabetes kookhoekDatum:
15-01-10 Tips & alternatief
Naam:marc
E-mail:
Website:
Nou ik dacht al langer van het kan nooit kloppen die E381 , acesulfaam-k, etc. etc. ingrediënten op de achterkant van de verpakkingen. Vandaag met iemand op 't werk gepraat en vertelde me deze site. Ik ben echt met stomheid geslagen. Snap ook niet dat de consumentenbond e.d. hun kop in het zand blijven steken. Zelf zal ik er niet veel last van hebben, neem nooit light producten e.d. Let wel op mijn voeding, niet te veel vet enzo maar light is gewoon onzin. Liever diabetes dan kanker.


Datum:
20-06-07 Tips & alternatief
Naam:Annette
E-mail:
Website:
Ik ga alles met Aspartaam erin boycotten totdat onomstotelijk is bewezen, door een wetenschappelijk onderzoek dat NIET is gesponsored door een belanghebbende bij wel-aspartaam gebruik.
Dit riekt te veel naar omkoperij aangezien de belangen enorm zijn, kennen we nog softenon? en dat sacahrine hersentumoren veroorzaakt?
Ik ga mijn kinderen niet vergiftigen.!
Datum:
01-08-06 Tips & alternatief
Naam:Diane
E-mail:
Website:


Datum:
22-04-06 Tips & alternatief
Naam:simon
E-mail:
Website:
hallo,


kan iemand voor mij deze vraag beantwoorden?


Stel minstens een dipeptide voor, uitgaande van de set van 20 natuurlijke aminozuren, die volgens jou een zoete smaak zou kunnen hebben en dus in aanmerking komt voor het synthetiseren en vervolgens testen als alternatieve zoetstof voor aspartaam. Beargumenteer waarom je denkt dat de verbinding die je voorstelt zoet zou smaken.


http://www.science.uva.nl/onderwijs/lesmateriaal/webklasscheikunde/twintigaminozuren.htm


Datum:
29-01-06 Tips & alternatief
Naam:Dennis
E-mail:
Website:
En veel Herbalife produkten zitten vol met aspartaam. Dat moet ook even gezegd worden.


Datum:
29-01-06 Tips & alternatief
Naam:Michellabro
E-mail:
Website:art.b...
Geef toch gewoon uw lichaam wat het nodig heeft...
[url=http://dieet.eigenstart.be]Herbalife distributeur[/url]


Datum:
07-01-06 Tips & alternatief
Naam:Webmaster2
E-mail:webmaster@aspartaam.com
Website:.co...
Zijn er mensen die nuttige tips hebben, ter vervanging van aspartaam, of misschien handige dieet tips voor mensen die geen gewone suiker willen of kunnen gebruiken? Misschien moeten we met z'n alle een bijdrage storten aan het European Stevia Research Centre in Leuven: http://www.fonteine.com/stevia.html

 Vragen en opmerkingen: webmaster@aspartaam.com
Unieke bezoekers sinds 1 januari 2006: 613040   (pageviews: 1051715) Bestel het boekje Wat zit er in uw eten?