Home
 
Ramazzini
 
Voorgaande onderzoeken
 
Cijfers
 
Instanties
 
Kinderen en zwangere vrouwen
 
Voedingscentrum
 
Alternatief
 
Welles nietes...
 
Actueel
  ASPARTAAM
  Doe mee aan de Aspartaam Thuistest !!!
   Doorvertellen
 Mailinglist
 Links
 Klachten
   Aspartaam thuistest
 Resultaten thuistest
 Uw mening / poll
 Forum
 


Plaats nieuw bericht
Discussies
Eigen ervaringen (68)


Laatste bericht op:
24-07-12


Thuistest (0)


Laatste bericht op:Alles is slecht! (5)


Laatste bericht op:
30-11-12


Tips & alternatief (10)


Laatste bericht op:
07-02-12


Diversen (24)


Laatste bericht op:
13-02-12

 


Datum:
24-07-12 Eigen ervaringen
Naam:Webmaster2
E-mail:
Website:
Hartelijk dank Nelly voor het delen van je ervaring, wat een super bericht. Fijn te horen dat alles weer goed gaat!


Datum:
13-07-12 Eigen ervaringen
Naam:Nelly R
E-mail:
Website:
Hallo, Ik had last van dubbelzien, slecht slapen migraine, slapende handen druk in hoofd. Nu gestopt met alle light producten en voel me weer heerlijk. Geen dubbelzien meer gehad. Ik was zelfs onder de mri scan geweest. Niks te zien dus door zelf te gaan zoeken kwam ik op aspartaam.


Datum:
13-02-12 Eigen ervaringen
Naam:Anoniem
E-mail:
Website:
Sorry, dit bericht heb ik verkeerd geplaatst, moest bij 'algemeen'


Datum:
13-02-12 Eigen ervaringen
Naam:Anoniem
E-mail:
Website:
Wat een snel antwoord, bedankt! Het gaat wel om vijf flessen per week hè,niet per dag! Maar dat is ook wel veel natuurlijk en ook die kauwgom erbij...Ik ben al eens eerder gestopt maar volgens mij heb ik dat maar twee weken gedaan ofzo en dat hielp niet..Ik ga nu maar eens langer stoppen en kijken of het helpt..Niet geschoten, altijd mis!


Datum:
12-02-12 Eigen ervaringen
Naam:HanaPipers
E-mail:
Website:
:)


Datum:
12-11-11 Eigen ervaringen
Naam:Bart
E-mail:
Website:
Ik snap de drukte niet. Op deze site wordt een onderzoek aangehaald (Ramazzini), en dat is nog geen eens een metastudie. Maar bon, als je de figuren analyseert in het onderzoek kan je wel iets merkwaardigs vaststellen: De ratten uit de aspartaamgroep werden OUDER dan de ratten uit de controlegroep. Als je het mij vraagt ga je bij oudere mensen ook meer kankers aantreffen dan bij jonge mensen. Met enige voorzichtigheid kan je ook zeggen dat aspartaam levensverlengend is op basis van het Ramazzini-onderzoek.


Aspartaam is een verbinding tussen drie aminozuren die in je dagelijkse voeding ook te vinden zijn. In de maag valt die verbinding uiteen in drie gezonde aminozuren. Gezondheidsklachten in verband met dit goedje zitten gewoon in het koppeke.


Datum:
07-10-11 Eigen ervaringen
Naam:Ltje
E-mail:
Website:
Ik heb migraine en vind het erg vreemd dat in de medicijnen tegen migraine aspartaam zit. Terwijl dit juist hoofdpijn kan veroorzaken.


Datum:
19-08-11 Eigen ervaringen
Naam:Stef
E-mail:
Website:
Hallo, Een aantal jaar geleden kreeg ik opeens last van migraine aanvallen. Een kennis wees mij erop dat het kan komen chocola en dat ben ik gaan testen. En inderdaad als ik veel chocola at kreeg ik een migraine aanval. In het begin kon ik nog wel tegen 1 chocolaatje of 1 boterham met hagelslag, maar na verloop van tijd kreeg ik daar ook migraine aanvallen van en daarom was ik gestopt (HELAAS) met het eten van chocola en ik heb daarna een aantal jaar lang nooit meer migraine gehad. Een aantal maanden geleden kreeg ik opeens weer aanvallen en was ook duizelig en dit werd steeds erger. Ik had of zware hoofdpijn of echt migraine in extreme vorm en het leek wel of ik in een draaimolen leefde. Om alles kreeg ik hoofdpijn en ik was superduizelig. Ik kon door het draaien niet eens meer een boek lezen of langer dan 4 min internetten. Mijn dokter wilde me al naar het ziekenhuis sturen, totdat ik op internet las over aspartaam. Eigenlijk eet ik vrij weinig producten met aspartaam en soms ook periodes niet. Maar aangezien ik van een korrel hagelslag al migraine tegenwoordig kan krijgen ben ik toch gestopt met het eten van aspartaam. Ookal was dit was eigenlijk een minimale hoeveelheid. En na een aantal dagen trok de hoofdpijn weg en ik heb geen migraine meer gehad!!! Eigenlijk heb ik nooit meer hoofdpijn en ook me duizeligheid is nu erg afgenomen en eigenlijk voel ik me beter dan ooit!! Dat half zieke gevoel wat ik altijd had is aan het verdwijnen!! Voor mij dus een leven zonder chocola en aspartaam!!


Datum:
16-08-11 Eigen ervaringen
Naam:Anne
E-mail:
Website:
Zo'n twintig jaar geleden begon ik Canderel te gebruiken om mijn koffie te zoeten. Gedurende drie maanden had ik diarree, maar ik maakte de link niet met Canderel tot iemand mij er op wees. Ik ben gestopt met deze zoetstof te gebruiken en mijn diarree verdween.
Misschien kunnen bepaalde mensen tegen de giftige stoffen van kunstmatige zoetjes, maar ik vind dat ze moesten verboden worden. Stevia werd een hele tijd verboden en dat is een natuurproduct, terwijl aspartaam volledig kunstmatig gemaakt wordt.
Hoeveel onnodige kankergevallen moeten er nog komen voor dit product verboden wordt?


Datum:
04-08-11 Eigen ervaringen
Naam:flietstra kathy
E-mail:
Website:
hallo ik lees net alle klachten door het gebruik van aspartaam... en ik ben geschokt!! ik zelf drink al van toen cola light op de markt kwam, grote hoeveelheden per dag (minstens 2 liter).... en heb al van voor m'n 30ste artrose en andere pijnklachten ... de laatste tijd worden die erger en dus ben ik gaan zoeken naar een reden... ik kreeg bij "toeval" een bericht gestuurd van iemand over aspartaam.... en zie al mijn symptomen, veel spierpijnen, artrosepijn, krampen, restless leggs, minder goed zien.... ik stop vandaag onmiddellijk met cola light en wacht de gevolgen af bedankt om het bekend te maken.. Kathy


Datum:
20-02-11 Eigen ervaringen
Naam:ton
E-mail:
Website:
Beste Tilly, je vraagt iets, wat reeds bij Ina en daaronder staat, over suikervrije kauwgom, en over zoetjes.
Denk je nou echt dat alle Fabrikanten alles op hun verpakking zetten? NEE Dus!!
Wel in gewone COLA zit n.l. ook aspertaam, terwijl dit alleen zou moeten zitten in alle LIGHT producten, dus niet alleen frisdrank maar ook andere snoep en voedings-artikelen.
Ik spreek uit eigen ervaring, want ik voel me na jaren weer prima, nadat ik defintief gestopt ben met GEWONE Cola.!!
Nu al meer dan een jaar geleden, en het gaat nog elke een stukje beter met mijn gezondheid, ook mijn zogenaamde PDS is nooit aanwezig geweest, maar dit zeggen alle huis-artsen om maar van je af te zijn.!!
Hopelijk doet iedereen met klachten hier iets mee, ik ben er zelf achter moeten komen, maar let op DOORZETTEN is gewenst want het duurt echt veel langen dan die 60 of 90 dagen zoals op deze site wordt gemeld. Bij mij duurde het minstens 6-8 MAANDEN na het stoppen met alle zoetstof bevattende dranken (bijv.sisi no bubble) en andere etenswaren en koekje's, dat ik kon merken, dat het iets beter met je lijf gaat. Bijna alle vermoeidheid en prikkelingen in mijn lichaam zijn stukken
minder. Ik voel me als HERBOREN, echt waar!!!!!! beterschap voor iedereen, ton.


Datum:
18-11-10 Eigen ervaringen
Naam:Tilly
E-mail:
Website:
Ik heb zelf ontzettend veel last van RLS en wil ook eens kijken wat ik gebeurt als ik geen Aspartaam meer gebruik. Ik lees dat iemand is gestopt met het gebruiken van Natrena zoetjes en nu geen last meer heeft van RLS. Maar volgens mij bevatten Natrena zoetjes alleen sacharine en geen Aspartaam... Dat zou dus niet kunnen kloppen...??? Is er iemand die veel last had van RLS, gestopt is met Aspartaam (zoals bijv.in Cola Light) en nu echt beduidend minder klachten heeft?? Ik ben heel erg benieuwd, want ik heb grote problemen met mijn RLS. Ik sta open voor goede tips!!


Datum:
09-08-10 Eigen ervaringen
Naam:Ilse
E-mail:
Website:
Hallo iedereen, Ik krijg van aspartaam ongelooflijke migraine-aanvallen. Ik had dit gemerkt toen die cola-light lemon op de markt kwam en ik hier toch gemiddeld een blikje van per dag dronk. Het heeft toch wat geduurd eer ik het verband zag. De migraine-aanvallen met aura waren zo hevig dat ik soms een uur aan stuk problemen had met praten en het vinden van de juiste woorden. Mijn ene arm voelde lam aan en af en toe had ik zelfs blinde plekken in mijn zicht. Zeer beangstigend. Tegen de tijd dat ik door had waarvan ik die migraine-aanvallen kreeg, had ik er gemiddeld vier tot vijf per week! Ik stopte met die rommel en - ik vind het haast zelf ongelooflijk - maar ik heb geen migraine-aanval meer gehad. Ik ben er nu wel hypergevoelig voor, zelfs suikervrije kauwgom kan een trigger zijn...


Datum:
07-08-10 Eigen ervaringen
Naam:Ina
E-mail:
Website:
sinds 10 jaar loop ik met artrose in mijn knieen,Nog te jong voor een nieuwe knie dus wacht maar tot je 65 bent. hoorde ik van de dokter.Ik was gek op suiker vrije kouwgum en gebruikte een paar pakjes per week. Tot ik las over aspartaam. Ik ben gelijk ermee gestopt, en wie schetst mijn verbazing nu ik 2 maanden later een stuk beter loop en veel minder pijn heb.Ik zou tegen iedereen wiilen zeggen; stop met die troep!!


Datum:
13-06-10 Eigen ervaringen
Naam:Elly
E-mail:
Website:
Ik heb niet alle reacties gelezen, maar ik denk dat een ieder die overgevoelig voor aspartaam is, ook eens aan smaakversterkers moet denken.
Ik zelf heb een intolerantie voor smaakversterkers en had zoveel (hevige) gezondheidsklachten. Bij toeval kwam ik op de site www.smaakversterkers.eu toen ik op Internet opzoek was naar 'Hoofdpijn en voeding', want ik had opeens het idee dat al mijn nare klachten wel eens iets met voeding te maken zou kunnen hebben en bij het lezen van die site vielen de schellen van mijn ogen.


Na het weglaten van alle E-nummers tussen de E620 t/m E637 was ik plotsklaps van heel veel ernstige klachten verlost.
Doen hoor, laar óók díe rotzooi eens staan en je zult zien dat je een ander mens wordt!! Lees vooral alle etiketten in de supermarkt, want die troep zit in veel meer producten dan ik voor mogelijk had gehouden!!
Ook ben ik er van overtuigd dat drukke kinderen veel baat zullen hebben als zij geen smaakversterkers meer binnen krijgen. Ik ben zelf een rustig persoon, maar als ik smaakversterkers eet wordt ik super druk!


Datum:
20-05-10 Eigen ervaringen
Naam:bobby
E-mail:
Website:
Ik ben sins een maand op dieet, maar ondanks dat ik op dieet was/ben nam ik op het werkt nog steeds 5 tot 7 bakken koffie per dag met telkens 2 suikerklontjes.
iemand vertelde mij zoetjes te gebruiken om zo nog extra snel kilo's kwijt te raken.
ondanks dat ik al slecht nieuws had gehoord over het gebruik van zoetjes besloot ik het toch maar gewoon te doen en na een week kwamen al snel vervelende klachten.
toch wil ik voor het vertellen van de klachten nog even zeggen dat ik altijd hardstikke gezond ben geweest en nog klachten had behalve zo nu en dan wel is verkouden te zijn.
na een week zoetjes gebruikt te hebben kreeg ik kram in me nek spieren waardoor ik me hoofd moeilijk naar links of rechts kon bewegen.
steken in de maag.
veel hoofdpijn.
hartkloppingen op het moment dat ik in bed lag om te gaan slapen.
pijn aan de achterkant van ogen.
en het meest erge was dat ik heel duizelig werd, op het moment dat ik me omdraaide moest ik snel gaan zitten of leunen omdat ik anders bijna tegen de vlakte ging.
voor mijn gevoel is aspartaam hier zeker de boosdoener van, aangezien ik normaal altijd natuurlijke zuikers at.


Datum:
21-04-10 Eigen ervaringen
Naam:ruud
E-mail:
Website:
Ik kreeg steeds meer rare klachten en werd steeds chagarijniger en vermoeider.


Had steeds last van krampen, restless legs, spierpijnen,vooral links onder de borst, dat ik wel eens dacht ik heb last van mijn hart.hoofpijn,gewrichtspijnen,jeuk ,het leek wel of er allerlei beestjes in mijn lichaam zaten, uitslag over de benen, armen en romp, slecht slapen door hevig schokken van de spieren in de benen, werd gek van de jeuk over het hele lichaam.
Was elk uur van de nacht wakker, waardoor ik overdag een zeer slecht humeur had.


Nu ben ik een tijdje zonder aspartaam en ik knap zienderogen op.
Ik slaap weer goed, en heb weer een gezonde kleur, want die was gelijk aan een zwaar ziek persoon.
Mijn klachten worden minder en ik ga er van uit dat ik straks geheel klachtenvrij ben.
Het is een schandaal dat dit product goedgekeurd is. Het is puur vergif.
Ik ben in 2004 geopereerd aan blaaskanker, ik weet niet of dit er mee te maken had, maar je zet wel je vraagtekens.
De fastfood industrie en de pharmaceutische industrie houden elkaar in leven ten koste van de gezondheid en gezondheidszorg.
Big business over de rug van de consument.


Datum:
14-03-10 Eigen ervaringen
Naam:Coby
E-mail:
Website:
Ik kreeg 3 jaar terug last van enorme onverklaarbare hoofdpijnen. Regelmatig heb ik me ziek moeten melden omdat ik door de hoofdpijn niet meer normaal kon functioneren. De pijnen gingen gepaard met concentratieproblemen.


Ik at normaal, bewoog regelmatig en had geen idee waar dit vandaan kon komen.
Totdat mijn partner de link legde met de light produkten die ik enkele maanden ervoor was gaan gebruiken.
Waarschijnlijk reageerde ik erg slecht op de aspartaam/acesulfaam-k.


Drie dagen nadat ik resoluut was gestopt met alle light producten waar aspartaam in zat, was mijn hoofdpijn als donderslag bij heldere hemel verdwenen.


Sindsdien heb ik wel migraine gekregen en ik vermoed dat dit ook verband houdt met de aspartaam... Het komt niet in mijn familie voor, en vóór het gebruik van de light producten heb ik er nooit last van gehad...


Zodra ik nu iets eet/drink waar aspartaam in zit (zelfs in minime hoeveelheden), krijg ik een dag later een flinke migraine aanval.


Het is stuitend om te zien hoeveel producten aspartaam/acesulfaam-k bevatten.
Let op produkten die de toevoeging E950/E951 hebben als je geen aspartaam/acesulfaam-k wilt gebruiken, want er zijn genoeg producenten die het niet bij naam noemen!


Datum:
16-02-10 Eigen ervaringen
Naam:ton
E-mail:smitsah@hotmail.com
Website:http://diversen
hallo jos,
Ik weet niet hoeveel pillen je moet innemen, en hoeveel mg aspertaam er in zit. Maar ik heb van Tramadol bruistabletten waar 8 mg. aspertaam in zat, pijn gekregen rechts onder de onderste rib, al vanaf 2001 aan het dokteren, onderzoekefn e.d. niets te vinden. Dus ik zou deze medicijnen niet nemen, maar vragen om andere waar geen alternative zoetstof in zit zoals aspertaam. Dit zit trouwens ook in light en zero drankjes. dus dit ook niet gebruiken.


Datum:
02-02-10 Eigen ervaringen
Naam:ton
E-mail:
Website:
Weet iemand hoelang aspertaam of de resten ervan in je lichaam achterblijven?
Alvast bedankt voor uw reactie.
groetend, ton


Ik heb n.l. een zeurende pijn in mijn rechterzij onder de laatste rib.


Datum:
03-01-10 Eigen ervaringen
Naam:charlotte
E-mail:
Website:
Hallo


Mijn dochter van 12 heeft 28 nov en 2 de kersdag epileptische aanvallen gehad.Ben op het internet gaan zoeken,het hoe en waarom omdat het geen erfelijke faktor bij ons is .En wij er totaal geen ervaring mee hebben.Zo kwam ik bij asparaam terecht.Na intensief speurwerk kwam ik erachter dat mijn dochter die altijd suikervrije frisdranken en veel kaugum eet (al van jongs af aan ,en omdat ze veel dronk leek het me verstandiger om op light over te gaan)het misschien wel de invloed van asparaam te maken heeft,Dus vanaf nu geen light produkten meer,maar gewone suikers.De tijd zal het leren en de uitkomst van de mri scan.
mvg Charlotte


Datum:
10-12-09 Eigen ervaringen
Naam:Melody
E-mail:
Website:
Al dat gezeur over dat aspartaam zo verschrikkelijk slecht is. Maar er staat nergens vermeld hoeveel je er van binnen moet krijgen om zover te komen. Ik denk dat als je gematigd light-frisdrank drinkt het allemaal wel losloopt. Alles waar, te, voor staat is niet goed.


Datum:
05-11-09 Eigen ervaringen
Naam:jo
E-mail:
Website:
na bevindingen van mijn allergie ben ik tot de conclusie gekomen dat niet alleen aspartaam slecht is maar ook sorbitol en glucose fructose siroop wat stiekem ook een synthetische zoetstof is en wat ook in bijna alles zit ik had hoofdpijn klachten buikpijn winter tenen ben daar mee gestopt en ben weer gewoon suiker gaan eten maar ook mijn kinderen krijgen nu allen maar gewoon suiker en die zijn ook van de klachten af en ze staan zelfs beter in het leven .ik heb de stoffen opgezocht en al die klachten die verholpen zijn zijn bekent bij de onderzoekers mijn moeder eet nu ook suiker want die at het helemaal niet en wat blijkt de artrosepijn is bijna verdwenen nou daar kan geen dokter aan tippen ik sta voor 100% achter gewoon suiker want het maakt de stof fenylalanine aan waar we toch ons eigen heel goed mee voelen


Datum:
28-09-09 Eigen ervaringen
Naam:Jorien
E-mail:
Website:
Vorig jaar december heb ik uitgebreid gelezen wat aspartaam allemaal voor gevolgen kan hebben. Ik ben toen erg geschrokken en meteen gestopt met Natrena zoetjes in de koffie en met álle producten die aspartaam vermelden op hun verpakking (ook die met het "Kies Bewust" logo!)Ik had op dat moment geen (noemenswaardige) klachten voor zover ik me daarvan bewust was.
Nu, 9 maanden later, kan ik zeggen dat ik al die tijd geen last meer heb gehad van rusteloze benen (RLS = Restless Legs Syndrome) of warme tintelende voeten waardoor ik uren lag te voelen of maar weer mijn bed uitging. Ik dacht altijd dat de oorzaak was dat ik een of ander mineraal tekort kwam maar nu blijkt juist dat ik teveel van iets binnenkreeg.
Misschien een tip voor mensen met RLS.


Datum:
23-09-09 Eigen ervaringen
Naam:wietse
E-mail:
Website:
ik mijd al vele jaren alles waar aspartaam in zit, dit heeft voor mij een goede reden.
ik dronk namelijk vroeger sloten pepsi max en had altijd open handen, soort van winterhanden eerst gaf ik de schuld aan m'n beroep (vrachtwagenmonteur) en alle chemische stoffen die ik daardoor over m'n handen kreeg.
tot ik een keer iets las over de bijwerkingen van aspartaam, ben er toen direct vanaf gebleven, binnen een halfjaar waren m'n handen dicht en zijn op een sporadisch kloofje na nooit weer open geweest.
het advies om geen light meer te drinken heb ik ook eens doorgegeven aan een amerikaanse beroepsgitarist met hetzelfde probleem die ik op een gitaristenforum trof.
ook bij hem waren z'n handen in no time blijvend genezen.


aspartaam afblijven dus!!!
verbieden, hoe eerder hoe beter.


Datum:
22-09-09 Eigen ervaringen
Naam:Marie
E-mail:
Website:
Dat aspartaam niet echt goed voor je is, is wel duidelijk. Zelf heb ik er geen ervaring mee. Natuurlijk wel eens een cola light gedronken of optimel e.d., maar geen nare ervaringen gelukkig. Ik vindt alleen de smaak erg vies.


Nu las ik laatst in "De Betere Wereld" dat er een nieuw (natuurlijk) zoetmiddel op de markt is genaamd Tagatesse. Ik heb de voordelen bekeken en ben wel geďnteresseerd. Hebben mensen hier ervaring mee??


Datum:
15-09-09 Eigen ervaringen
Naam:lucia
E-mail:ernie.bert@casema.nl
Website:
ik ben me/cvs patient en vind t vreemd dat deze ziekte hierin niet word vermeld.mijn darmen worden onderzocht en ik blijk vervuilde darmen te hebben door wie weet zware metalen of te veel e nrs 951 te hebben gekregen. verboden die troep!!!!! ik ga er nu erg veel op letten.alleen natuurlijk voedsel en veel water


Datum:
16-08-09 Eigen ervaringen
Naam:SissyM
E-mail:
Website:
Ruim 2 jaar geleden Sonja Bakker dieet gedaan en regelmatig Optimel gebruikt. Na enkele weken last gekregen van aambeien. Toen ik voldoende afgevallen was gestopt met de Optimel en na enkele weken geen last meer van aambeien. Het verbaasde me maar ik legde nog geen link met de aspartaam in Optimel. Begin van dit jaar weer gelijnd en Optimel gebruikt, je raad het al.. weer aambeien. Er ging een lampje bij me branden en allerlei sites bezocht over aspartaam en schrok me rot.Ik ben ermee gestopt en ook de aambeien zijn weer weg. Het is vergif, ook mijn jarenlange hoofdpijn door het eten van suikervrije kauwgom is over. Ik hoop dat stevia heel gauw ingevoerd mag worden!


Datum:
17-06-09 Eigen ervaringen
Naam:M.Tonigold
E-mail:
Website:
Heb van mijn dochter een email ontvangen over aspertaan.
Ben heel kritisch begonnen met light producten te stoppen.
Het is als een wonder mijn spieren doen eht sinds jaren normaal zonder pijn.
Snachts wakker worden van de pijn is er niet meer .
Ik zou zeggen schandalig dat dit product in ons eten en drinken gebruikt mag worden. Nooit iets erover gehoord hoe slecht het was,de symptonen wat ik allemaal had zijn niet op een hand te tellen,en het gaat nu ieder dag beter, dacht eerst het zit tussen de oren maar ben heel kritisch aan dit zonder light begonnen en het gaat prima.


Datum:
15-05-09 Eigen ervaringen
Naam:Anoniempje
E-mail:
Website:
Ik gebruik nu ongeveer een maand geen light-producten meer (ik dronk veel cola light) en ik heb nagenoeg geen last meer van de veelvuldige hoofdpijn en vermoeidheid die ik voorheen had.
Voor mij een goede reden om lightdranken en lightproducten te laten staan en anders/gezonder te eten en drinken.


Datum:
11-04-09 Eigen ervaringen
Naam:Tafae
E-mail:
Website:
Natuurlijk is aspartaam (en soortgelijke zoetstoffen) slecht voor je.
Maar om te beweren dat middelen uit de natuur (zoals suiker..? )nooit slecht voor je kunnen zijn is waanzin.


De suiker die we nodig hebben kunnen we uit ons voedsel binnenkrijgen en toegevoegde suiker (zeker zoveel als in gewone cola) is zeker niet gezond (en dan heb ik het niet alleen over je gebit).


Ik ben zelf ooit overgestapt van gewone cola naar light om af te vallen en dat hielp zeker; nu ben ik 'verslaafd' aan cola light wat ook niet zo best is, maar krijg gelijk hoofdpijn van gewone cola.


Misschien is het een kwestie van slecht en slechter..


Datum:
23-01-09 Eigen ervaringen
Naam:arrallyunserm
E-mail:
Website:
English families 1540-1920 (London-New York, 1993). No matter how someone gets treated, that person will react accordingly.Notice what happens when someone accepts and appreciates you. My hubby always says you only love me when Im getting ready for work! What can I say he looks good .I feel blessed tonight for my loving husband. Iowa: Under 18 applicants (16 or 17 years of age) need to have parental consent. It was Paul\'s mom that first told me about these teas and I\'m so glad I followed up on her advice!One of their top selling teas, Marco Polo, is a black tea with red fruity undertones, which is very satisfying as a morning cup.


Datum:
16-10-08 Eigen ervaringen
Naam:houtensprookje
E-mail:
Website:ookje.n...
Het klinkt als een vervelend goedje! Succes iedereen... ik gebruik gewoon weer suiker.


Datum:
08-06-08 Eigen ervaringen
Naam:Fridus Klaasen
E-mail:
Website:
Coca Colo probeert een nieuw drankje op de markt te brengen. Laatst (6 juni) werd dit Coca Cola Zero blik in Arnhem aanh vele mensen gratis uitgedeeld met de slogan "zonder suiker".
Op het blikje staat heel duidelijk vermeld: Aspartaam!
Uit de berichten mag duidelijk zijn dat men dit produkt openlijk moet mijden!
Niet alleen is er medicijn maffia aan het werk, maar ook Aspartaan Maffia!
Geen enkel natuurlijke zoetstof is schadelijk, behalve die ontwikkeld worden om er bepaalde mensen heel rijk mee te maken.


Datum:
04-06-08 Eigen ervaringen
Naam:Anti-Aspartaampje
E-mail:
Website:
Ik las hierjuist een berichtje van iemand die de rollen omdraaide en zei dat de geldcomplottheorie evengoed van de andere kant zou kunnen komen, van mensen die aspartaam weg willen .... Dat is gewoon ABSURD!!
Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat aspartaam slecht is, en had ik het al die jaren niet gebruikt zou ik nu ook niet met de gevolgen zitten.
het is hypocriet van de regering, en van de gezondheidszorg dat ze maar blijven bevestigen hoe goed het wel is, terwijl er genoeg mensen zijn die uit ervaring kunnen getuigen dat het zelfs dodelijk kan zijn!


Datum:
20-02-08 Eigen ervaringen
Naam:annie disseldorp
E-mail:
Website:itje.e...
Vele mensen die aan het afvallen zijn en dat niet goed lukt. vragen we de producten die met aspertaam gezoet zijn te laten staan.
En ineens gaat alles goed


Dus voor het afvallen is het ook niet altijd goed om te gebruiken


Annie


Datum:
20-02-08 Eigen ervaringen
Naam:annie disseldorp
E-mail:
Website:land.n...
Na 10 jaar ka he op de markt gebracht te hebben willen de fabrieken onze zoetstof niet meer verpakken wel zelf hebben

Hoe vind je dit

Is er een klein inpak bedrijf die wel

met maltodextrine inpakt en ons wil helpen


Datum:
20-02-08 Eigen ervaringen
Naam:annie disseldorp
E-mail:
Website:land.n...
Na 10 jaar ka he op de markt gebracht te hebben willen de fabrieken onze zoetstof niet meer verpakken wel zelf hebben
Hoe vind je dit
Is er een kjlein inpak bedrijf die wel
met maltodextrine inpakt en ons wil helpen


Datum:
10-12-07 Eigen ervaringen
Naam:Kat
E-mail:
Website:
Ik heb laatst er iets over gelezen dat er aan zoetjes / zoetmiddelen een stof wordt toegevoegd dat ook aan varkens wordt gegeven om sneller dikker te worden.
Weet iemand hier iets van en indien wel, om welke stof het gaat?


BVD,
Kat


Datum:
23-10-07 Eigen ervaringen
Naam:Morris
E-mail:
Website:
Ik vind dat wanneer een produkt aspartaam bevat dit duidelijk vermeld moet worden. Ik grijp zovaak mis in de supermarkt. Probeer maar eens een frisdrank te vinden ZONDER aspartaam. Als er op staat: 'suikervrij' of 'zonder toegevoegde suikers' weet ik al genoeg. Zelfs Spa doet er aan mee. Bah.


Snap sowieso niet waarom suiker vervangen moet worden door een chemisch ontwikkelde stof. Suiker heeft zich al duizenden jaren bewezen. Tja, je kunt er dik van worden, maar ziek?


Datum:
23-09-07 Eigen ervaringen
Naam:Redactie Bouillon!
E-mail:redactie@bouillonmagazine.nl
Website:agazine.n...
Binnenkort komt er een gidsje over e-stoffen uit:
Wat zit er in uw eten? ISBN 97.89.0777.88.288 waarover meer te lezen is op www.bouillonmagazine.nl/e-gids.php.


Datum:
12-08-07 Eigen ervaringen
Naam:jan
E-mail:
Website:
ik geloof nooit dat alle verhalen die ik lees terug te leiden zijn tot aspertaam


er zijn sowieso mensen die er schijnbaar totaal geen last van hebben


de geldcomplottheorie zou ook andersom kunnen gelden
wie zegt me dat de concurrent zoetstof producenten deze hetze niet financieren??


Datum:
20-05-07 Eigen ervaringen
Naam:SmekSmek
E-mail:
Website:
Lekker hoor, aspartaam. Als ik een blikje Cola Light opentrek, denk ik hardop, 'ah, tijd voor een aspartaampje'. Ben ik verslaafd?


Datum:
10-05-07 Eigen ervaringen
Naam:Julie
E-mail:julievdke@hotmail.com
Website:
Hallo iedereen,


Ik ben een derdejaarsstudente Journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ik maak op dit moment mijn eindwerk rond aspartaam. Ik heb hiervoor al veel bruikbare informatie gevonden, maar ik ben nog op zoek naar mensen die hierover willen getuigen. Het is ook een vraag naar de mensen die hun verhaal al hebben gedaan: mag ik jullie getuigenissen gebruiken?
Ik probeer zo aan te tonen dat aspartaam ongezond is en dat er opener moet over gepraat worden.


Alvast bedankt voor jullie hulp! Jullie kunnen me altijd contacteren via 0485 57 58 58 of julievdke@hotmail.com
Ik zal ook regelmatig eens op dit forum komen kijken.


Groetjes
Julie


Datum:
11-10-06 Eigen ervaringen
Naam:Machtelt
E-mail:
Website:


Datum:
02-10-06 Eigen ervaringen
Naam:kor
E-mail:
Website:


Datum:
02-08-06 Eigen ervaringen
Naam:Machtelt
E-mail:
Website:


Datum:
01-08-06 Eigen ervaringen
Naam:Diane
E-mail:
Website:


Datum:
01-08-06 Eigen ervaringen
Naam:Diane
E-mail:
Website:


Datum:
28-07-06 Eigen ervaringen
Naam:Machtelt
E-mail:
Website:


Datum:
26-07-06 Eigen ervaringen
Naam:Diane
E-mail:
Website:


Datum:
08-05-06 Eigen ervaringen
Naam:Dennis Rodie
E-mail:
Website:ie.co...
Dit heb ik eerder in een artikel van mij geschreven:


In 1995 waren 150 000 peuters van 2-4 jaar in de VS onder invloed van stimulerende, antidepressieve en antipsychotische medicijnen. De Amerikaanse psychiater Ralph Walton legt de oorzaak bij de zeer controversiële zoetstof aspartaam. Hij beweert dat al jaren bekend is dat wanneer aspartaam wordt opgenomen tijdens een koolhydraatrijke maaltijd, de gewoonlijke toename in tryptofaan (een aminozuur) geblokkeerd is, terwijl andere aminozuren in de hersenen toenemen. Deze veranderingen in de balans veroorzaken een grondig effect op de stemming en het bewustzijn. Men kan zich somber, bezorgd, duizelig, radeloos, misselijk, vergeetachtig en/ of geďrriteerd voelen.


bron: Walton, R. G. (researcher at the Department of Psychiatry, Northeastern Ohio Univ. College of Medicine and Director of Research Western Reserve Care System) "Seizure and mania after high intake of aspartame." Psychopathology 17:98-106 (1984); Adverse Reactions to Aspartame: Double-Blind Challenge in Patients from a Vulnerable Population, the Journal of Biological Psychiatry, 1993; 'Deadly Deception - Story of Aspartame' - Mary Nash Stoddard - Odenwald Press 1998


Datum:
03-05-06 Eigen ervaringen
Naam:Lowlife
E-mail:
Website:.n...
Het blijkt dat aspartaam een belangrijke invloed heeft op de aanmaak van serotonine, een belangrijke neurotransmitter.
Ik weet niet of het al onderzocht is, maar het lijkt me niet onmogelijk dat er een link zou kunnen bestaan tussen het gebruik van aspartaam en de toename van het aantal kinderen met een ontwikkelings stoornis, zoals adhd, autisme, pdd-nos en aanverwanten. Is er iemand die hier meer over weet, kan zeggen?


Datum:
10-04-06 Eigen ervaringen
Naam:Jed
E-mail:
Website:
Eind jaren 80, begin jaren 90 heb ik veel van de zoetstof aspartaam gebruikt. Ik deed het o.a. dagelijks door de yoghurt. Omdat ik een eigen fitnesscentrum had gebruikte ik ook veel light-produkten omdat ik er van uit ging dat zoetstoffen beter voor je gezondheid waren dan suiker. Eind jaren 90 kreeg ondanks mijn gezonde leefstijl steeds vaker last van vermoeidheid en klachten als keelpijn. Na bloedonderzoek bleek dat ik acute leukemie had. Na het lezen van de bijwerkingen en ziektes die aspartaam kan veroorzaken, sluit ik niet uit dat deze zoetstof heeft bijgedragen aan het krijgen van deze ziekte. Tot op heden gebruikte ik nog steeds wel eens light-frisdrank en vitiminebruistabletten en heb nog steeds last van o.a. extreme vermoeidheid op de raarste tijdstippen. Ik ben vandaag gestopt met het gebruiken van apartaam-houdende produkten en ben zeer benieuwd of ik over een tijd nog steeds vermoeid ben.


Datum:
03-04-06 Eigen ervaringen
Naam:astrid boersma
E-mail:
Website:

Ben blij op deze website eindelijk te zien dat zoetstoffen slecht kunnen zijn voor een mens.
Ikzelf heb niet de verschijnselen zoals omsachreven maar krijg direct na het gebruik een dikke keel (zelfde reactie die ik heb op anitbiotica) dus voor mij genoeg bewijs om alle zoetstoffen te laten staan.


Watik heel hinderlijk vindt is dat als je bv een frisdrank wilt kopen bijna alleen nog "Light" versies te koop zijn. Lekker gezond heet dat :-((


Ik hoop dat er gauw meer bekend wordt....


Datum:
31-03-06 Eigen ervaringen
Naam:Richard
E-mail:
Website:
Hoe objectief is deze site? Al de kritiek op de "wetenschap" zonder zelf objectief te werk te gaan:
- stelling
- validatie
- bevestigen of afwijzen van stelling
Dit lijkt makkelijker dan het is.


Tja, succes beste Don Quichotes.


Datum:
29-03-06 Eigen ervaringen
Naam:Wim
E-mail:
Website:
Beste mensen, Ik lees met veel verbasing alle ervaringen. Ik ben zelf docent lichamelijke opvoeding en ben daarnaast astma patient. Ik gebruik zelf redelijk veel voedingsmiddelen met aspartaam en ik onderschrijf geen van alle klachten. Ik vind het 'raar' dat de kankaerbestrijding en verscheidene andere instellingen geen gevaar zien in het gebruik terwijl dit de speerpunten zijn tegen het gebruik. Een van de stoffen waar aspartaam het product van is is fenylalanine. Deze essentiele aminozuur die als eigenschappen heeft dat het een aanval van depressie kan verlichten, de alertheid stimuleert, ook dit zijn weer juist punten die het gebruik van de stof aspertaam nagatief zou beinvloeden. Dus de stoffen hebben elkaars totale tegenwerking? Het enige punt wat door alle partijen en onderzoeken als aangenomen dient te worden is het gebruik van aspartaam bij de erfelijk stoornis PKU. Ik wens ieder een gezond leven toe en veel wijsheid en ik hoop dat er ooit duidelijkheid bestaat.


Datum:
16-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Diane
E-mail:
Website:
oeps, dit had bij diversen gepost moeten worden, sorry!!!!


Datum:
16-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Diane
E-mail:
Website:
Cees, behalve onderzoeken in laboratoria, is nu, na een aantal decennia aspartaam consumptie door grote groepen van de bevolking, ook genoeg bewijsmateriaal uit de praktijk dat aspartaam wel degelijk slecht voor de gezondheid is. en niet zo´n heel klein beetje ook. ik ben daar zelf een levend voorbeeld van. en ik weet, velen met mij! trouwens, vanaf de ¨ontdekking¨ van aspartaam als zoetstof, is het omstreden. voordat het in amerika door de FDA goed gekeurd werd, is er een jaar of 15 meen ik , onderzoek na onderzoek gedaan. en steeds weer werd het afgewezen, omdat men niet overtuigd was van de veiligheid. op een bepaald moment is het er doorgedrukt, omdat de fabrikant inmiddels miljoenen had geinvesteerd, in wat hij dacht een goudmijntje zou zijn. en daar kon nog wel een miljoentje bij om de directeur van de FDA zover te krijgen!


Datum:
10-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Diane
E-mail:
Website:
Bianca, Ten eerste vroeg ik me af hoe jij en je grootvader er achter zijn gekomen dat zijn problemen door de zoetstof veroorzaakt werden. Want dat is bij de meest mensen toch een kwestie van er bij toeval achterkomen.
Ik hoop zo, dat er op z´n minst een waarschuwing op produkten met aspartaam komt te staan. Maar of dat er binnen afzienbare tijd van komt???? Ik betwijfel het.....


En ten tweede herken ik wat je vertelt, dat het leek of hij dronken was.
Ik had bij mijn verhaal al een heel rijtje kwalen neergezet, maar soms kom ik er ineens achter dat er nog veel meer was......


Ook ik leek af en toe wel dronken. s´morgens als ik m,n bed uitkwam zag ik er soms uit alsof ik de vorige avond zwaar aan de drank was geweest. Bloedoorlopen ogen, duf etc. Maar ik drink heel weinig, want ik kan er helemaal niet tegen. Mijn spraak begon vreemd te worden, een dikke tong, zoals je dat ook hebt als je een glaasje teveel ophebt. Het viel mijzelf voor het eerst op, toen ik bericht insprak voor mijn voicemail, en dat weer afluisterde.
M´n handschrift werd als dat van een hoogbejaarde. Hanepoten, schots en scheef. Ik zag dit zelf, en snapte niet waarom het me maar niet lukte om netjes te schrijven. Vaak schreef ik dingen drie keer overnieuw, maar hoe ik m´n best ook deed, het bleef eruitzien als het schrift van een bejaarde, of iemand die dronken was of aan een geestelijke ziekte leed.
Ook al die dingen zijn nu over!


Datum:
08-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Liesbeth
E-mail:
Website:
Hallo,
Ik zal mijn ervaring ook aan u laten lezen.


Ik heb "mogelijk ms" alhoewel ik daar niet in geloof.
En ik heb Fibromyalgie.

Mijn klachten zijn, spierzwakte, hartkloppingen, slecht zien, ongecontroleerde bewegingen maken en gevoelsstoornissen in armen en benen.
Verder een hele leuke meid om te zien hoor.
Volgens mij ben ik bedorven door de verkeerde toevoegingen in de voeding, zoals aspartaam, E-nummers en conserveermiddelen etc etc.
Toen ik 4 jaar geleden ziek werd moest ik aan de prednison en ik dacht, nog meer vergif in mijn lijf, dat wil ik niet.
Aangezien mijn dochter een verleden heeft met veel diëten op natuurlijke basis ivm met haar voedsel intoleranties(ADHD/PDD NOS), dacht ik misschien is dit bij mij ook aan de orde.
Zo ben ik mijn zoektocht begonnen.
Veel surfen op www.natuurlijkerwijs.com en op www.food-info.net hebben mij doen besluiten een cursus Kruidengeneeswijzen te gaan doen.
En nadat ik mijn eten zo natuurlijk mogelijk ben gaan nuttigen, knapte ik ook ziender ogen op.

Maar ik bleef gevoelloze handen houden, en dat werd altijd erger nadat ik een kop koffie of thee nam, met de voor mij zo'n onschuldige pilletjes erin.
Toen ben ik mij gaan verdiepen in aspartaam, pppffff en ik maar denken dat ik goed bezig was!
Nadat ik ook de zoetjes had geschrapt kreeg ik meer gevoel in mijn armen en handen.
Het blijkt dat aspartaam de beschermlaag om de zenuwbaan aantast, wat bij mij ook het geval is, helaas denkt de neuroloog daar anders over.
Als ik nu boodschappen doe lees ik altijd de etiketten, indien mogelijk, want de lettertjes worden steeds kleiner op de verpakkingen.
Als er met grote letters op de voorkant staat, geen suiker toegevoegd, dan weet ik al zeker dat er aspartaam in zit, vooral in kinderartikelen zoals siroop en koekjes.
Dit is een kwalijke zaak.

En helaas is het ook zo dat ondernemers te vaak liegen over de inhoud van de verpakking.
Ik ben zelf part-time ondernemer in thee, een 100% natuurlijk drankje dat in veel variaties te krijgen is, en ik ben een keer benadert door een producent van thee likeur.
Een theelikeur welke helemaal natuurlijk zou zijn.
Toen ik hem vroeg naar de kleurstof E 150 caramel die er in zat, zei hij dat het gekeurd zou zijn met gebrande suiker, dus helemaal verantwoord.
Helaas wordt Caramel gevormd door het droog verhitten van suiker in aanwezigheid van een base, ammonia, sulfiet of combinaties daarvan.
Als iemand onwetend is over de toevoegingen, zou hij dit slikken als zoete koek, ik dus niet.
Ik heb hem vertelt dat hij niet op de hoogte is van de toevoeging in zijn product en dat is een slechte zaak.
Voor ons zat er in ieder geval geen zakelijke deal in.

Met dit verhaal wil ik aangeven dat iedereen moet weten wat hij/zij eet, er kan iets genuttigd worden wat je ziek maakt.

Vriendelijke groeten,

LiesbethDatum:
08-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Webmaster
E-mail:webmaster@aspartaam.com
Website:
Ter volledigheid zal ik ook maar even mijn eigen ervaringen met aspartaam noteren, daarmee kan ik aansluiten op het bericht van Inge. Lichtflitsen zien zijn vaak een voorbode van een epileptische - maar ook een migraine aanval.


Toen ik klein was had ik veel last van migraines. Ze hebben toen een EEG gemaakt en deze bleek niet in orde te zijn. Ze zeiden dat ik waarschijnlijk een hele lichte vorm van epilepsie had. Na een tijd aanmodderen ben ik naar een antrophosofische arts gegaan en deze man heeft me voor altijd van mijn probleem afgeholpen. Vele jaren later (februari 2005) heb ik een valentijnstaart gegeten en ik kreeg een enorme koppijn, die ik al jaren niet meer zo gehad had, net als de migraines van vroeger, alleen duurde ze maar heel kort. Ik dacht, er zijn per ongeluk schoonmaakmiddelen in terecht gekomen en heb niets gedaan verder. 2 Maanden geleden, kocht ik per ongeluk een fles light frisdrank. Diezelfde avond kreeg ik weer zo'n migraine-achtige hoofdpijn. Ik moest meteen aan de valentijnstaart denken en dacht, nee dit kan niet, niet weer schoonmaakmiddelen. Ik wilde al bijna boos naar de winkel stappen, wat is dit met die schoonmaakmiddelen tegenwoordig, maar ik besloot het etiket eens te lezen. Bij het woord aspartaam begon mij iets te dagen dat daar iets mee was. Ik ben gaan kijken in de winkel of er ook aspartaam in taarten kan zitten en jawel. Ik kon het niet geloven en wilde het zeker weten. De volgende dag nam ik weer een glas en jawel, enorme koppijn. Ik ben informatie gaan zoeken op het internet en vond een en al herkenning.
Ik vind het onbegrijpelijk dat er spullen in de schappen liggen waar drugs in zit, waar je gewoon koppijn van krijgt.


Vorige maand had ik een nieuwe soort ranja gekocht. Ineens kreeg ik weer die hele speciale hoofdpijn, nee he dacht ik, ik ren naar de koelkast en jawel, aspartaam zelfs in normale ranja. Ik moet voortaan het etiket lezen als ik nieuwe spullen koop, zelfs als het geen light is.
Echt waanzinnig.


Verder wil ik jullie heel erg bedanken nog dat jullie je ervaringen hebben willen delen, ik hoop dat er met jullie nog veel meer zijn en ik denk dat mensen hier herkenning in kunnen lezen en er iets aan hebben. En Machteld, ik wil jou in speciaal nog heel erg veel sterkte toewensen, ik hoop dat alles weer helemaal in orde komt, ik heb goede hoop!


Datum:
06-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Inge
E-mail:
Website:
Vorig jaar zag ik grijze vlekken voor mijn ogen, alsof er wolken voorbijdreven. Nadat ik met aspartaam gestopt was zijn die wolken verdwenen. Ook zag ik vaak lichtflitsen, die zie ik nu zeer zelden.
Ik ben ook minder moe sinds een paar maanden.


Heel opmerkelijk vond ik de berichten op een forum dat kinderen met migraine van de klachten verlost waren toen ze met "light" dranken stopte.


Datum:
06-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Bianca
E-mail:
Website:
N.a.v een andere forum waar iemand een bericht typte en ik reageerde, schrijf ik hier evende reactie ie ik daar gaf.
Het is me nl gevraagt mijn ervarng te delen.


[quote]jaren terug, met mijn opa, even iets anders als een zwangere of een kind,


maar hij dronk vroefger veel rivella en daar zat/zit juist in vele hoeveelheid aspartaam in, na maandan is uitgebleken dat zijn gedrag en zijn symptomen door deze zoetstoff werd veroorzaakt, ook gebruikte hij zoetjes ( pilletjesvoor in de koffie)


Hij had hoofdpijn, hartkloppingen, en werd"dronken" beweegde vreemd enzo, leek dus net alsof hij veel alcohol hadgenuttigd,


dus ja er zit idd iets in dat het een negatief invloeed ka hebben op een kindje een zwangere, en buiten dat om ook een gezond mens!


Groetjes bianca
[/quote]


Datum:
05-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Diane
E-mail:
Website:
machteld, de depressieve gevoelens waren bij mij zo erg dat ik een paar jaar geleden in Spanje ben gaan wonen, omdat ik soms dacht dat ik het eind van de winter niet zou halen. helaas ben ik hier in spanje juist steeds meer aspartaam gaan gebruiken, zodat het alleen maar erger werd. nu ik het gevoel heb, dat ik weer mezelf ben, denk ik er ook weer over om terug naar nederland te gaan. kan je nagaan waar het allemaal toe leiden kan.


Datum:
04-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Machteld
E-mail:
Website:


Datum:
04-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Diane
E-mail:
Website:


Datum:
02-01-06 Eigen ervaringen
Naam:Machteld Dijkstra
E-mail:
Website:

 Vragen en opmerkingen: webmaster@aspartaam.com
Unieke bezoekers sinds 1 januari 2006: 613043   (pageviews: 1051729) Bestel het boekje Wat zit er in uw eten?