Home
 
Ramazzini
 
Cijfers
 
Kinderen en zwangere vrouwen
 
Voedingscentrum
 
Alternatief
 
Video's
 
Welles nietes...
 
travelsmtp
Regelmatig in het
buitenland, maar
uw e-mails blijven
hangen in Postvak Uit?
travelsmtp.com
  ASPARTAAM
  Doe mee aan de Aspartaam Thuistest !!!
   Doorvertellen
 Mailinglist
 Links
 Klachten
   Aspartaam thuistest
 Resultaten thuistest
 Uw mening / poll
 Forum

ACTUEEL


09-09-07 Ramazzini publiceert resultaten 2e onderzoek
 Ramazzini publiceert een tweede onderzoek m.b.t. de kankerverwekkendheid van aspartaam. Dit maal hebben zij zich gericht op de foetale fase. Aspartaam blijkt wederom kankerverwekkend te zijn, echter hoe eerder de stof toegediend werd (hoe jonger de muizen waren) hoe hoger de kankerverwekkende effecten waren.


http://www.ehponline.org/.../abstract.html
05-05-06 EFSA heeft evaluatie afgerond
 De EFSA heeft de evaluatie afgerond en concludeert: Aspartaam is veilig. Reden hiervan is volgens de EFSA dat in het onderzoek van Ramazzini, tevens ziektebeelden voorkwamen bij een groep ratten die geen aspartaam toegediend kreeg. De EFSA is verder van mening dat de vormen van kanker die voorkwamen bij groepen die aspartaam toegediend kregen, niet aan het aspartaam gebruik gerelateerd waren. De reden hiervan is onduidelijk. Het ontstaan van kanker heeft volgens de EFSA niets te maken met het aspartaam gebruik. De zeer opvallend hoge cijfers leukemie gevallen voornamelijk bij vrouwtjes ratten en al bij zeer lage doseringen, wordt gezien als 'incident' en is volgens de EFSA eerder een vorm van toeval.


http://www.efsa.eu.int/.../1472_en.html
19-12-05 EFSA heeft data van Ramazzini ontvangen en start evaluatie
 De EFSA heeft de gevraagde data van Ramazzini ontvangen en meldt met hoge prioriteit te zullen starten aan de evaluatie van de nieuwe aspartaam studie van Ramazzini:


http://www.efsa.eu.int/.../1272_en.html
07-12-05 Herhaalde parlementaire vraag van SP
 Wegens het gebrek aan enig reactie op de vorige vraag, stelt de SP een 2e vraag aan het parlement. De SP vraagt zich af waarom de Commissie nog niets ondernomen heeft om zekerheid te verkrijgen over de mogelijke onveiligheid van aspartaam en vraagt welke stappen de Commissie zal ondernemen indien verdere data van Ramazzini uitblijft:


Herhaalde parlementaire vraag SP
29-11-05 EFSA vraagt nogmaals aan Ramazzini om primaire data
  EFSA vraagt Ramazzini nogmaals de primaire stukken aan te leveren van het onderzoek en meldt niet te kunnen beginnen met hun 'risk assesment' zolang de data niet compleet is:


http://www.efsa.eu.int/.../1228_en.html
17-11-05 Ramazzini publiceert resultaten onderzoek
 Ramazzini publiceert de laatste resultaten van het onderzoek. De studie demonstreert de statistisch significante verhoging van leukemie, lymfomen en kwaadaardige tumoren in nieren bij vrouwelijke ratten die aspartaam toegediend kregen en een statistisch significante verhoging van kwaadaardige tumoren in perifere zenuwen bij mannelijke ratten:


http://www.ramazzini.it/.../eventidettagli.asp
22-07-05 Parlementaire vraag van SP i.v.m. onderzoek Ramazzini
 De SP vraagt of het Parlement op de hoogte is dat de EFSA het niet nodig acht maatregelen te nemen om de consument te beschermen. Gezien het feit dat het bestuderen van de nieuwe onderzoeksgegevens enkele maanden in beslag zal nemen en gezien de ernstige aard van de bevindingen van Ramazzzini, acht de SP het noodzakelijk op korte termijn preventieve maatregelen te nemen, zoals het (tijdelijk) beperken van de consumptie van aspartaam:


Parlementaire vraag SP
14-07-05 Ramazzini publiceert eerste resultaten onderzoek
 Ramazzini publiceert de eerste resultaten van een nieuw onderzoek naar de kankerverwekkendheid van aspartaam. Volgens dit onderzoek is aspartaam, verwerkt in de voeding, al kankerverwekkend bij doseringen ver beneden de in Europa gestelde ADI (Aanvaardbare Dagelijkse Inname). De EFSA pakt de zaak op als 'spoedkwestie' en meldt een risicoberekening te gaan doen zodra alle data van Ramazzini ontvangen is. Deze risicoberekening zal 3 tot 5 maanden duren. Wat betreft de volksgezondheid ziet de EFSA desondanks geen reden om tussentijdse maatregelen te nemen en adviseert tot die tijd het aspartaam gebruik in dezelfde mate voort te zetten:


http://www.ramazzini.it/.../eventidettagli.asp


http://www.efsa.eu.int/.../1038_en.html

 Vragen en opmerkingen: webmaster@aspartaam.com
Unieke bezoekers sinds 1 januari 2006: 1   (pageviews: 1) Bestel het boekje Wat zit er in uw eten?