Home
 
Ramazzini
 
Cijfers
 
Kinderen en zwangere vrouwen
 
Voedingscentrum
 
Alternatief
 
Video's
 
Welles nietes...
 
travelsmtp
Regelmatig in het
buitenland, maar
uw e-mails blijven
hangen in Postvak Uit?
travelsmtp.com
  ASPARTAAM
  Doe mee aan de Aspartaam Thuistest !!!
   Doorvertellen
 Mailinglist
 Links
 Klachten
   Aspartaam thuistest
 Resultaten thuistest
 Uw mening / poll
 Forum

WAT ER VAN U VERWACHT WORDT


Bent u zwanger of hebt u kleine kinderen? De Europese Commissie maakt zich zorgen om de kwetsbaarheid van deze groep en heeft hiervoor in 2003 de wetgeving aangepast m.b.t. de etikettering. Gebruik van aspartaam staat voortaan op de etiketten:


http://www.europarl.eu.int/...pdf


Echter, op de etiketten staat niet aangegeven dat deze groep hier in speciaal op moet letten. Ook niet WAAR ze dan op moet letten. Het ruime aanbod aan suikervrije snoepjes en vitaminen speciaal voor kinderen doen eerder denken dat het hier om gezonde producten gaat.


Hoewel de zorgen omtrent deze kwetsbare groep in bovenstaand document duidelijk uitgesproken worden, zal deze extra aspartaam informatie deze groep waarschijnlijk nooit bereiken. Ook het voedingscentrum spreekt hier niet over, u dient dus zelf op de hoogte te zijn van deze zaken.
  De kans is vrij groot dat uw kinderen momenteel te veel aspartaam binnen krijgen. Hoewel een maximum bij kinderen vrij gemakkelijk bereikt kan worden, wat u maximaal mag geven staat niet op het etiket, ook niet hoeveel aspartaam er eigenlijk in het product zit. Om er achter te komen hoeveel aspartaam er exact in een bepaald product zit, zal u de fabrikant moeten bellen en hopen op een eerlijk antwoord. Dat de fabrikant het ook niet al te nauw neemt kunnen we zien aan de 4% van het aantal producten dat in 2004 de maximum toegestane hoeveelheid aan aspartaam overschreden had:


http://www.vwa.nl/...zstoffen.pdf


Of lees het document hier: 200412_zoetstoffen.pdf


Vooral kleine kinderen kunnen de Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) makkelijk overschrijden. Om een idee te krijgen over hoeveel aspartaam een kind gemakkelijk binnen kan krijgen, lees pagina 'Cijfers'.
 Vragen en opmerkingen: webmaster@aspartaam.com
Unieke bezoekers sinds 1 januari 2006: 1   (pageviews: 1) Bestel het boekje Wat zit er in uw eten?