Home
 
Ramazzini
 
Cijfers
 
Kinderen en zwangere vrouwen
 
Voedingscentrum
 
Alternatief
 
Video's
 
Welles nietes...
 
travelsmtp
Regelmatig in het
buitenland, maar
uw e-mails blijven
hangen in Postvak Uit?
travelsmtp.com
  ASPARTAAM
  Doe mee aan de Aspartaam Thuistest !!!
   Doorvertellen
 Mailinglist
 Links
 Klachten
   Aspartaam thuistest
 Resultaten thuistest
 Uw mening / poll
 Forum

STEVIA - HET ONGEBRUIKTE ALTERNATIEF


Stevia is een suiker vervanger die komt overwaaien uit BraziliŽ. Deze sterke zoetstof wordt al eeuwen door de Guarani indianen gebruikt. Stevia rebaudiana is een kleine, groene kruidachtige plant, waarvan de bladeren een zeer zoete, verfrissende smaak hebben. De verantwoordelijke stof hiervoor is Stevioside. Stevioside is 300 x zoeter dan suiker. Stevia bevat nauwelijks calorieŽn en tast de tanden niet aan. Bovendien bevat Stevia vitamine A en C, eiwitten, fosfor, zink, calcium, magnesium, natrium, ijzer, rutine en kalium.
EUROPESE COMMISSIE HOUDT STEVIA TEGEN


Heel vreemd is het verhaal dat de EU Stevia als voedingsupplement niet wil toelaten. Maar gelukkig is Stevia toch verkrijgbaar in Nederland via een slimme postorder. Stevia is al 20 jaar een goedgekeurde zoetstof in BraziliŽ, Korea en Japan, maar in Europa wordt het tegengehouden. In de Verenigde Staten is het gebruik ervan uitsluitend toegelaten in voedingssupplementen. In de Europese Unie daarentegen heeft stevioside een categoriek NEEN gekregen van de commissie. Motief: een gebrek aan gegevens over de gebruiksveiligheid.
KATHOLIEKE UNIVERSITEIT - LEUVEN


Na die officiŽle weigering is een Europees Onderzoekscentrum voor Stevia opgericht aan de Katholieke Universiteit te Leuven (KULeuven) in de loop van het jaar 2003. Dat centrum, gecoŲrdineerd door de professoren Jan Geuns en Johan Buyse, heeft als doel een Europees kwaliteitslabel te ontwikkelen voor stevioside om eventueel het embargo te kunnen opheffen dat nu rust op dit zoetmiddel.


Fonteine - Stevia       Fonteine - Aspartaam
 Vragen en opmerkingen: webmaster@aspartaam.com
Unieke bezoekers sinds 1 januari 2006: 1   (pageviews: 1) Bestel het boekje Wat zit er in uw eten?