Home
 
Ramazzini
 
Voorgaande onderzoeken
 
Cijfers
 
Instanties
 
Kinderen en zwangere vrouwen
 
Voedingscentrum
 
Alternatief
 
Welles nietes...
 
Actueel
  ASPARTAAM
  Doe mee aan de Aspartaam Thuistest !!!
   Doorvertellen
 Mailinglist
 Links
 Klachten
   Aspartaam thuistest
 Resultaten thuistest
 Uw mening / poll
 Forum
 


Plaats nieuw bericht
Discussies
Eigen ervaringen (68)


Laatste bericht op:
24-07-12


Thuistest (0)


Laatste bericht op:Alles is slecht! (5)


Laatste bericht op:
30-11-12


Tips & alternatief (10)


Laatste bericht op:
07-02-12


Diversen (24)


Laatste bericht op:
13-02-12

 


Datum:
13-02-12 Diversen
Naam:Anoniem
E-mail:
Website:
Wat snel antwoord, bedankt! Het gaat wel om vijf flessen per WEEK hè, niet per dag maar dat is natuurlijk ook veel..En dan die suikervrije kauwgom erbij...Ik ben al eens eerder gestopt hiermee maar toen heb ik het twee wkn ofzo gedaan en het hielp niet maar toch maar eens langer proberen...Niet geschoten altijd mis!


Datum:
13-02-12 Diversen
Naam:Anoniem
E-mail:
Website:
Vijf flessen?? Dat is echt enorm veel aspartaam wat je dan binnen krijgt. Aspartaam is vergif, de een kan er beter tegen dan de ander maar met 5 flessen vraag ik me af of je niet zwaar over de maximum dagelijkse inname zit. Probeer eens een weekje of 2 weekjes geen light producten te nemen. Twee weken is niet veel maar dan zie je wellicht direct resultaat of het geholpen heeft.


Datum:
13-02-12 Diversen
Naam:Anoniem
E-mail:
Website:
Hoi, al geruime tijd heb ik vreselijk last van duizeligheid, draaierigheid, drukkend gevoel in hoofd en hevige vermoeidheid en hoofdpijn.Al meerdere diagnoses zijn gesteld maar tot op heden geen verbeteringen van mijn klachten. Ik drink ongeveer vijf flessen light drinken per week, af en toe suikervrije kauwgom. Mijn vraag is:zouden mijn klachten kunnen komen door de aspartaam? Zo ja, hoe lang zou ik dan moeten stoppen om te kijken of het helpt?


Datum:
23-12-11 Diversen
Naam:Charine
E-mail:
Website:ken.be/toonenquete.php?id=942...
Hallo bezoekers van dit forum,


Ik maak een werkstuk over voedingsadditieven en doe daarbij onderzoek naar zoetstoffen.
Willen jullie daarom allemaal mijn enquete invullen? (staat bij website)


Met vriendelijke groet,
Charine


Datum:
28-11-11 Diversen
Naam:laura kuiper-couvert
E-mail:
Website:http://aspartaan
Wie kan mij vertellen hoeveel aspartaam men moet nemen om een vergiftiging op te lopen? Is dit bij 6 koppen koffie waarin per kop 2 zoetjes zitten al mogelijk?


Datum:
30-03-11 Diversen
Naam:RdW
E-mail:
Website:
Ook een leuke binnekomer..


"Aspartaam blijkt in zijn geheel niet geschikt te zijn voor kinderen; 1 liter ranja per dag (= 600 mg aspartaam) is voor een kind dat 30 kilo of minder weegt een absolute overdosis."


Laten we zeggen dan de mengverhouding 1:10 is. Dan zou je kind dus 10 liter limonade moeten drinken. Onmogelijk. of zijn er kinderen die ranja puur drinken.


Datum:
30-03-11 Diversen
Naam:RdW
E-mail:
Website:
Ik lees ook diverse malen dat het statistisch significant is. Dat bekt zo lekker...
Laten we deze fabel ook even uit de werled helpen.


"Als een resultaat statistisch significant is, hoeft dit niet automatisch in te houden dat het ook van klinisch belang is. Men mag significant NIET verwarren met relevant."


Datum:
30-03-11 Diversen
Naam:RdW
E-mail:
Website:
Ik weet het niet hoor...In de test worden 1800 ratten gebruikt.

bij 0 mg/kg inname van Aspartaam worden er in totaal 16 dieren ziek. Das minder dan 1 %, om precies te zijn 0,8%.Bij maximale dosering van 5000 mg/kg worden er in totaal 48 dieren ziek. Dat is 2,66%, dat is een verhoging van 3,3 keer, bij een absurde dosis.Als je ervanuitgaat dat hierbij ook de dosering zieken zitten kan je die ervan aftrekken. Blijven er 48-16=32 extra zieke ratjes over. 32 dieren ziek van de 1800 is 1,7% bij absurde concentraties. Das een verhoging van nog geen 0,5 keer."In het rapport wordt verder vermeld dat het erg opvallend was dat veel ratten allerlei bijzondere vormen van kanker ontwikkelde, vormen die zij niet vaak tegenkomen. Volgens de rapporten is aspartaam al kankerverwekkend bij zeer kleine hoeveelheden, significant vanaf 20 mg/kg, maar dus ook verhogingen bij 4 mg/kg per dag. Ramazzini vraagt in het rapport aan de Europese Commissie om met spoed de veiligheid van aspartaam te herzien."Bij 0% dosering komen al significante verhogingen van kanker soorten voor. Waarom kiezen voor 20 mg/kg, ik zie nergens de 40 m/kg in de gegevens die is geven als ADI.

Is de 20% gekozen door interpolatie ??

Tijdsduur ?? Waren alle ratten dood na onderzoek ??Al met al een wazig onderzoek.Datum:
30-03-11 Diversen
Naam:RdW
E-mail:
Website:
Ik weet het niet hoor...


In de test worden 1800 ratten gebruikt.
bij 0 mg/kg inname van Aspartaam worden er in totaal 16 dieren ziek. Das minder dan 1 %, om precies te zijn 0,8%.


Bij maximale dosering van 5000 mg/kg worden er in totaal 48 dieren ziek. Dat is 2,66%, dat is een verhoging van 3,3 keer, bij een absurde dosis.


Als je ervanuitgaat dat hierbij ook de dosering zieken zitten kan je die ervan aftrekken. Blijven er 48-16=32 extra zieke ratjes over. 32 dieren ziek van de 1800 is 1,7% bij absurde concentraties. Das een verhoging van nog geen 0,5 keer.


"In het rapport wordt verder vermeld dat het erg opvallend was dat veel ratten allerlei bijzondere vormen van kanker ontwikkelde, vormen die zij niet vaak tegenkomen. Volgens de rapporten is aspartaam al kankerverwekkend bij zeer kleine hoeveelheden, significant vanaf 20 mg/kg, maar dus ook verhogingen bij 4 mg/kg per dag. Ramazzini vraagt in het rapport aan de Europese Commissie om met spoed de veiligheid van aspartaam te herzien."


Bij 0% dosering komen al significante verhogingen van kanker soorten voor. Waarom kiezen voor 20 mg/kg, ik zie nergens de 40 m/kg in de gegevens die is geven als ADI.
Is de 20% gekozen door interpolatie ??
Tijdsduur ?? Waren alle ratten dood na onderzoek ??


Al met al een wazig onderzoek.


Datum:
18-09-10 Diversen
Naam:jack
E-mail:
Website:
en wat de regering hieraan doen dan. staat er bij en kijkt ernaar. die zouden dus de wetgeving moeten veranderen wat dit betreft.


Datum:
28-07-10 Diversen
Naam:Dr. Jan A..Schulp
E-mail:
Website:
Ik heb het artikel van het Ramazzini-instituut gelezen. Het is een goed en degelijk uitgevoerd onderzoek, en er wordt voornamelijk aangetoond dat er bij idioot hoge doses aspartaam een toename van bepaalde lymfomen optreedt.Er is geen enkel verschil in levensduur van ratten met verschillende doses aspartaam. Bij meer gangbare doses is het effect niet spectaculair. Kortom: het lijkt mij paniek om niks. Een andere zaak is: waarom zou je überhaupt aspartaam (of welk additief dan ook inslikken? Cola en iedere andere frisdrank is naar mijn mening totaal ongenietbaar, of daar nou gewone saccharose (= riet- of bietsuiker - volgens velen ook puur vergif). in zit of aspartaam. Tracht van je extreem zoete tong af te komen: dat scheelt vele kilootjes. En kook zelf. Lekkerder, goedkoper en gegarandeerd additieven-vrij.


Datum:
14-05-10 Diversen
Naam:P HANSEN
E-mail:PHANSEN30@HOTMAIL.COM
Website:
En dit moet een onafhankelijke website zijn? Om je dood te lachen.
Zelden zo'n bevooroordeelde rotzooi gelezen.


Datum:
13-03-10 Diversen
Naam:Claudio
E-mail:
Website:
Hallo,


Ik sport nog al veel en neem dus ook geregeld shakes en amino preparaten om te herstellen, maar ik heb al een paar keer gehad met blue amino bole en amino explode van m double u dat ik gigantische hoofdpijn krijg niet scherp meer kan kijken en mega wazig in m'n hoofd wordt. ik weet zeker dat dit door de gigantisch hoge concentratie aspartaam komt, dus ben ik op zoek gegaan naar amino preparaten die dat niet bevatten maar het lijkt wel of het overal in zit waarom?!!


als iemand misschien wel een zuivere amno bron weet te vinden hoor ik dit heel heel graag!!


Thanks


Datum:
11-03-10 Diversen
Naam:Marjolein
E-mail:
Website:
wat een kletskoek hier zeg!
1 liter ranja voor een kind van minder dan 30kg is een overdosis?? dat betekent dat hij zo'n 10 liter moet drinken! Daar kan een kind idd dood aan gaan, maar neit door de aspartaam!
Aspartaam heeft niet op de lijst met verboden middelen gestaan, het duurde even (zorgvuldig onderzoek kost tijd!) voor het goedgekeurd was.
Als aspartaam echt zo slecht is, waarom hebben hun tegenstanders dan niet écht medisch gecontroleerd (dubbelblind, gerandomiseerd etc) wetenschappelijk verantwoord onderzoek hiernaar gedaan?


Datum:
26-02-10 Diversen
Naam:ton
E-mail:
Website:
geen bericht meer gehad?


mijn bericht staat in eigen ervaringen!


laat even wat weten,ik had n.l. pijn rechts, vanaf mijn voet t/m schouder en arm. h.g.


Datum:
12-02-10 Diversen
Naam:Jos
E-mail:
Website:
Hallo,


Ik heb een vraag.


Ik heb zojuist van mijn huisarts medicatie, Maxalt Rizatriptan 10mg, gekregen tegen migraine.


Op het moment dat ik het doosje opende zag ik gelijk de tekst "bevat o.a. Aspartaam"


Ik zal de pillen lange tijd moeten blijven innemen omdat ik drie dagen in de week ziek ben van de hoofdpijn. Gezien wat ik allemaal lees de afgelopen jaren over aspartaam vraag ik mij nu af of ik deze pillen veilig kan gebruiken.


Ik lees dat aspartaam hoofdpijnen kan veroorzaken en een hoop andere ellende terwijl ik de pillen voorgeschreven krijg tegen extreme hoofdpijn. Een beetje verwarrend allemaal.


Heeft hier iemand ervaring met deze medicijnen en/of weet iemand misschien een alternatief waar ik mijn huisarts om kan vragen?
Datum:
18-02-08 Diversen
Naam:peter
E-mail:
Website:http://x
Ik heb de meeste berichten doorgelezen maar ben één ding niet tegengekomen; aspertaam breekt in ons spijsverteringssysteem af en vormt daar o.a. formaldehyde! Dat is een zwaar kankerverwekkende stof en wordt gebruikt voor het opzetten van organen en beesten in het zogenaamde 'sterke-water'. In Almere zijn honderden mensen ziek geworden doordat het, in gasvorm, vrij kwam uit het gebruikte spaanplaat van de muren en dakbedekking. Daarin was formaldehyde gebruikt als oplosmiddel van de lijm. Het is nu verboden om het in spaanplaat te gebruiken, maar afgelopen jaar dook het weer op in MDF!? Ja, dat is dus geen spaanplaat en mag dan weer wel. Aspertaam mag niet meer gebruikt worden in levensmiddelen die verhit moeten worden, want dan komt dat gas ook vrij. Maar in de meeste kauwgum zit het wel, want dat wordt niet verhit! Schiet mij maar lek!


Datum:
23-09-07 Diversen
Naam:Redactie Bouillon
E-mail:
Website:agazine.n...
Binnenkort komt er een gidsje over e-stoffen uit:
Wat zit er in uw eten? ISBN 97.89.0777.88.288 waarover meer te lezen is op www.bouillonmagazine.nl/e-gids.php.


Datum:
09-11-06 Diversen
Naam:Albert Van Wassenhove
E-mail:
Website:
Beste,


Bij de nieuwe cola ( Coke zero ) is er ook gebruik van aspartaan.
Bij de zoetstoffen is er ook een vermelding van acesulfaam-k.
Wie kan mij hierover informatie geven, wat, hoe, waarom????


Groeten,


A. Van Wassenhove
leraar Piva ( voedingleer )


Datum:
16-01-06 Diversen
Naam:Diane
E-mail:
Website:
oh ja Cees, over dat geld van de europese commissie. dat vind ik goed nieuws, dat de EC subsidies aan zinnige dingen verstrekt.


Datum:
16-01-06 Diversen
Naam:Diane
E-mail:
Website:
Cees, behalve onderzoeken in laboratoria, is nu, na een aantal decennia aspartaam consumptie door grote groepen van de bevolking, ook genoeg bewijsmateriaal uit de praktijk dat aspartaam wel degelijk slecht voor de gezondheid is. en niet zo´n heel klein beetje ook. ik ben daar zelf een levend voorbeeld van. en ik weet, velen met mij! trouwens, vanaf de ¨ontdekking¨ van aspartaam als zoetstof, is het omstreden. voordat het in amerika door de FDA goed gekeurd werd, is er een jaar of 15 meen ik , onderzoek na onderzoek gedaan. en steeds weer werd het afgewezen, omdat men niet overtuigd was van de veiligheid. op een bepaald moment is het er doorgedrukt, omdat de fabrikant inmiddels miljoenen had geinvesteerd, in wat hij dacht een goudmijntje zou zijn. en daar kon nog wel een miljoentje bij om de directeur van de FDA zover te krijgen!


Datum:
14-01-06 Diversen
Naam:Dennis Rodie
E-mail:
Website:ie.com/page16b.htm...
Het verschil tussen betrouwbare en onbetrouwbare onderzoeken is een bestudering van de onderzoeksresultaten. Dat een laboratorium negatieve resultaten laat zien, vindt je niet een integere manier van wetenschap? Er zijn overigens steeds meer wetenschappers en onderzoeken die waarschuwen voor de negatieve effecten van GSM straling. Hier in Zweden, waar ik woon, zijn daar al enkele voorzorgsmaatregelen genomen, al probeert de machtige telefoonindustrie er alles aan te doen om zulk onderzoek te ontkrachtigen. Wanneer denk je dat het tijd is om te paniekeren? Pas als er doden gaan vallen? Het zijn overigens geen radiogolven maar microgolven.

Feiten:

- De aspartaam industrie is uiterst subjectief en heeft in het verleden meermalen onderzoeksfraude gepleegt, waarop deels de beslissing om aspartaam goed te keuren is gebaseerd.

- Vele betrouwbare maar onafhankelijke onderzoeken laten gevaren zien voor de gezondheid, ook bij kleine hoeveelheden.

- Om een onderzoek in aspartaam officieel geaccepteerd te krijgen, moet de industrie akkoord gaan met de voorwaarden. Die willen dus zo min mogelijk negatieve resultaten zien. Daarom wordt ook de aspartaam voor zo’n onderzoek vaak geleverd in droge capsules, die chemisch heel anders zijn dan in lightdrank die vaak in warme vrachtwagens en supermarkten lange tijd is blootgesteld.

En paniekzaaien is precies wat er zou moeten gebeuren want veel mensen worden ziek en/ of raken vergeetachtig door aspartaam. Ik heb twee artikels geschreven over aspartaam en die kan je hier teruglezen. Als je daar iets in kan vinden dat niet waar is, dan hoor ik dat graag. Een derde artikel van mij komt 27 januari in Kleintje Muurkrant te staan waar ik onder andere het pro-aspartaam artikel in De Skepter en diens argumentatie onder de loep neem.

Dennis Rodie


Datum:
14-01-06 Diversen
Naam:Cees van Dinther
E-mail:
Website:
Slecht gefundeerde paniekzaaierij!


Ik ben geen expert op dit gebied maar even serieus rondneuzen op het internet op betrouwbare sites geeft mij de overtuiging dat velen te voorbarig zijn en zich laten leiden door onvoldoende gefundeerde opvattingen.


De feiten:
- Aspartaam is al jaren op de markt en is nog nooit rechtstreeks in verband gebracht met gezondheidriscio's bij normaal gebruik.
- VELE betrouwbare onderzoeken hebben nog nooit kunnen bewijzen dat aspartaam bij normaal gebruik schadelijk is.
- Enkele onbetrouwbare onderzoeken zouden beweren bewijs te hebben. Echter, deze "bewijzen" blijken niet reproduceerbaar wanneer een gecontroleerd onderzoek wordt uitgevoerd.
- Het instituut van Ramazzini is in de wetenschappelijke wereld nauwelijks bekend en lijken vooral bezig te zijn om naamsbekendheid te krijgen. Dit doen ze op een manier die niet erg integer lijkt. Ze hebben eerder onderzoeksresultaten gepresenteerd die onbetrouwbaar bleken.
Ze zijn ook bezig met een onderzoek naar de schadelijkheid van radiogolven (GSM, UMTS). Het zou me niet verbazen als daar ook weer een paniekverhaal uit komt. Niet dat ik vind dat radiogolven ongevaarlijk zijn. Maar als zo'n instituut daar onderzoek naar doet heb ik daar zo mijn twijfels over. The Ramazzini Foundation is een kleine groep van 30 "wetenschappers", die niet onder controle staat en vrijwel geen samenwerking heeft met gerenommeerde instellingen zoals universiteiten.
Dit soort onderzoeksresultaten uitbrengen levert veel naamsbekendheid en dus ook geld op. Leuk detail: De Ramazzini Foundation krijgt o.a. geld van de Europese Commissie.


Datum:
31-12-05 Diversen
Naam:Webmaster
E-mail:webmaster@aspartaam.com
Website:.co...
Het forum is eindelijk actief!
Geef hier je mening over alles wat je kwijt wilt, of stel je vraag.


Verder iedereen nog een heel gelukkig en aspartaam-vrij 2006 toegewenst!


Groeten,
De Webmaster

 Vragen en opmerkingen: webmaster@aspartaam.com
Unieke bezoekers sinds 1 januari 2006: 613041   (pageviews: 1051725) Bestel het boekje Wat zit er in uw eten?